Bygga hemsida

Söker du en webbyrå som kan bygga din hemsida?

Webbutveckling
Bygga hemsida hitta en webbyrå

Det finns många olika sätt att bygga en hemsida på idag. I Partna kan du hitta en bra webbutvecklare eller webbyrå som kan hjälpa dig.

När du bygger en egen hemsida kan du antingen förlita dig på ett färdigt CMS-system som gör det enkelt att anpassa innehåll själv, såsom exempelvis WordPress eller Wix. Du kan också börja bygga en webbsida från grunden i ett modernt JavaScript ramverk, t.ex. React.js och Vue.js, så att du får en snabb och mobilanpassad webbsida.

Hur bygger jag en bra hemsida?

Om du vill skapa en riktigt professionell hemsida så finns det flera viktiga saker att tänka på. Först och främst behöver du köpa ett domännamn som din webbsida ska synas på. Det finns flera webbhotell som erbjuder rimliga priser på domäner. Därefter behöver du fundera på vilka undersidor du behöver och vilken information som ska finnas på din webbplats. Tänk på att innehållet ska vara relevant för besökarna och att det ska vara enkelt att navigera mellan olika sidor.

 

Därefter behöver du välja hur innehållet ska hanteras, vilket ofta görs via ett innehållshanteringssystem. Det mest populära systemet är för närvarande WordPress och används på över 43% av alla hemsidor i dagsläget. Du kan också få rekommendationer från webbyråer gällande vilket innehållshanteringssystem som passar bäst för just ditt företag.

 

Bygga en hemsida

Kan jag skapa en hemsida gratis?

Idag finns det flera olika tjänster i vilket du kan skapa en hemsida på egen hand. Även om du i praktiken kan skapa en hemsida gratis, så krävs det ofta erfarenhet inom såväl webbutveckling som webbdesign för att lyckas långsiktigt. Just därför är det klokt att du tar hjälp av en webbyrå eller frilansare. Dessa aktörer vet hur din hemsida bör byggas för att nå framgång.

 

Dina affärsmål förtjänar att tas på allvar, och en viktig del av detta uppnås förmodligen genom interaktionen med din webbsida. Besökarna kommer dessutom garanterat kunna avgöra skillnaderna mellan en professionellt byggt hemsida jämfört med en enklare webbplats.

Vad krävs för en fungerande hemsida?

Det finns många komponenter av en hemsida som du kanske inte tänker på. Här nedan lista vi delar som du kan behöva för att din hemsida ska prestera bra under en lång tid framöver:

 

  • Sökmotoroptimering: För att din webbplats ska kunna hittas av dina kunder i Google behöver du sökmotoroptimera innehållet på hemsidan. Du kan börja med en grundläggande SEO och sedan utöka det stegvis.
  • Underhåll: Allteftersom du uppdaterar webbhotell, plugins, kod eller databas så kan tekniska problem, eller så kallade “buggar”, uppstå. Just därför behöver du etablera ett byråsamarbete så att du har en leverantör som kan underhålla sajten över tid.
  • Sociala medielänkar: Din närvaro på sociala medier är en viktig del av din verksamhet. För att anskaffa fler följare så bör du bland annat länka till dina sociala medier på flera ställen på din webbplats.
  • Integritetspolicy: I takt med att dataskyddslagar (GDPR) och hantering av personuppgifter har blivit en viktig del av varje verksamhet bör du ha en integritetspolicy på hemsidan. I den beskriver du hur just ditt företag hanterar personlig data som skickas in till dig.
  • Företagsinformation: För att ditt företag skall anses professionellt bör du lista information om ditt företag på din hemsida. Vanligtvis företagets namn, organisationsnummer och adress.
  • Webbanalys: För att du ska förstå hur besökarna använder din webbplats och varifrån de kommer så bör du sätta upp verktyg för webbanalys. Det vanligaste verktyget idag är Google Analytics.
  • Google Business / Företagsprofil: När kunder söker efter ditt företag online så är det inte osannolikt att de tittar i din företagsruta till höger i Googles sökresultatlista. Denna data hämtas från tjänsten Google företagsprofil. Säkerställ därför att du länkar till din webbsida därifrån.

 

Hitta en webbyrå som kan bygga en hemsida

I Partna kan du hitta en duktig webbutvecklare i Sverige eller en erfaren webbyrå i Stockholm som kan hjälpa dig att göra en egen hemsida som både är unik och funktionell. Din webbplats kan vara en av de viktigaste delarna i ditt företag och dess verksamhet. För många besökare är det ett måste att få se en professionell och snyggt designad hemsida så att de kan få ett bra första intryck av dig och ditt företag.

En bra hemsida kräver en erfaren utvecklare

Vill du skapa professionella webbsidor och webbutiker, som överträffar förväntningarna hos både kunder och besökare? Då är det värt att veta att detta är något man sällan kan göra själv eftersom det kräver ett team av digitala experter. Dessa experter består oftast av en kunnig webbdesigner som kan UI-design, en copywriter som kan skriva texter till hemsidan, en content creator som skapa innehållet, en webbutvecklare som kan programmera hemsidan och en projektledare som kan leda projektet till framgång. Kom igång och hitta rätt webbyrå via Partna.se redan idag.

Jämför webbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 webbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Bygga hemsida?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 webbyråer och jämför offerter gratis.

Bygga hemsida hitta en webbyrå

Söker du hjälp med Bygga hemsida? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna webbyråer i Partna.

Få offerter