Wix hemsida

Plattform för att bygga hemsidor online

Webbutveckling
Wix hemsida

En Wix hemsida är en online-plattform för att skapa enkla mobilanpassade hemsidor. I Partna kan du hitta webbyråer som kan hjälpa dig med detta.

Detta verktyg gör det möjligt att skapa enkla mobilanpassade webbsidor utan att behöva ha kunskaper inom programmering. När du vill skapa en Wix hemsida får du tillgång till olika verktyg genom ett visuellt gränssnitt. Du har möjlighet att dra och släppa innehåll vilket gör det enkelt att se vad det är du bygger. Du kan läsa mer om fördelarna med just WIX och exempel på olika hemsidebyggare här.

Fördelar och nackdelar med att skapa Wix hemsida

Du kanske undrar vilka typer av hemsidor som lämpar sig för Wix? Ska du skapa en egen informativ hemsida med några fåtal undersidor, eller en grundläggande e-handel, så är Wix helt rätt väg att gå. Då får du upp din Wix hemsida på kort tid och kan lägga mer tid och energi på din kärnverksamhet. Ska du ha en tillfällig hemsida för en tidsbegränsad kampanj eller ett mindre evenemang kan denna typ av lösning också var ett bra val. Wix har bland annat ett dra-och-släpp verktyg samt en visuell redigerare som kan hjälpa dig.

Nackdelar med Wix

Vill du däremot skapa en hemsida med mer avancerade funktioner som ska vara ditt företags professionella ansikte utåt? Då bör du istället samla in offert från en erfaren webbyrå eller frilansare som kan skapa en unik webbplats skräddarsydd för dina kunders behov. Digitala byråer har dessutom ofta kunskap inom UX design vilket är ett måste för att förvandla dina besökare till betalande kunder. En ytterligare fördel med att bygga en hemsida från grunden, eller via WordPress, är att den blir enklare att skala allteftersom ditt företag växer. Väljer du att bygga en hemsida i Wix, så kommer det förmodligen komma en dag då du “vuxit ur kostymen” och måste byta plattform.

Så fungerar redigeringsverktyget

Med Wix redigeringsverktyg så har du möjlighet att bygga enkla hemsidor på egen hand, som ändå har en relativt godkänd visuell design. I detta verktyg jobbar du dels i sektioner, vilket är ett område på en sida som har flera element. Du jobbar också med block, vilket är enskilda element såsom text, knappar eller en bild. Varje element kan du sedan redigera i detalj, exempelvis kan du ändra typsnitt och färg för texter.

 

Wix gratis redigeringsverktyg

Grundläggande sökmotoroptimering

Även om SEO är ett avancerat område som kräver flera års erfarenhet för att behärska, kan du sökmotoroptimera din webbsida i Wix SEO verktyg på en grundläggande nivå. Exempelvis kan du justera din sidas sökord och metabeskrivning samt dina bilders alt-taggar. Detta bör hjälpa din sida att synas lite bättre i Googles sökmotor. Notera dock att du behöver ta höjd för ett dussintal ytterligare ranking faktorer för att kunna konkurrera på riktigt på sökresultat-sidorna idag.

Wix app market

Vill du ge stöd för mer avancerade funktioner, men inte vill programmera, kan du gå in på Wix App Market. Där hittar du appar, som är byggda av programmerare specifikt för Wix, och som du kan installera på din hemsida med några klick. Observera dock att appar i sin tur brukar ha begränsad funktionalitet, så det är inte säkert att de appar du hittar fyller ditt syfte.

Vad kostar det att använda Wix?

Atta komma igång är helt gratis för dig som vill testa tjänsten, om du exempelvis är en ny användare. Dock innebär gratisversionen en hel del begränsningar för att skapa din webbsida. Beroende på hur mycket funktioner du vill ha stöd för så kan du räkna med att betala mellan ca 120 – 1600 kr per månad för tjänsten. Det billigaste paketet är Light och ger dig bland annat 2gb lagringsutrymme och ett enklare marknadsföringsverktyg. Notera dock att ett billigt pris ofta kan innebära lägre kvalitet och färre redigeringsmöjligheter för dig som företagare. Därför rekommenderar vi att konsultera med en erfaren webbutvecklare om du är mån om att lyckas med din webbsida.

Hur kan jag få hjälp med Wix?

Att bygga en snygg hemsida som är mer komplicerad och unik kräver dock oftast IT-kunskaper inom webbutveckling, något som en webbdesigner eller programmerare kan hjälpa dig med. I Partna kan du snabbt och enkelt hitta webbyråer och programmerare som kan hjälpa dig med din hemsida. Kom igång enkelt och få offert för din hemsida.

Jämför webbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 webbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Wix hemsida?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 webbyråer och jämför offerter gratis.

Wix hemsida

Söker du hjälp med Wix hemsida? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna webbyråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer