Webbutveckling

Söker du en duktig webbutvecklare eller webbyrå?

Webbutveckling
Webbutveckling - Hitta en webbyrå idag

Webbutveckling betyder egentligen att programmera för webben. Man använder särskild kod för att skapa webbplatser och webbapplikationer som sedan syns i ett gränssnitt på en hemsida. Utveckling för webben kan i stort set jämföras med mjukvaruutveckling. Men inom mjukvaruutveckling skrivs kod för att köras på datorer (Windows och MacOS) och vissa mobila operativsystem (Android och iOS). I webbutveckling skrivs kod, primärt HTML, CSS och JavaScript, för att köras i vanliga webbläsare såsom Google Chrome och Safari.

Mer om webbutveckling

Att bygga en bra webbplats innebär inte bara att lägga in lite text, några bilder och länkar. Utan det handlar också om att göra webbsidan tillgänglig på webben och nätverk. Till exempel kan en programmerare ha kodfilerna på en lokal utvecklingsmiljö i sin dator. Detta behöver flyttas till servern för att webbsidan ska synas online. Det domännamn som du köper är sedan kopplat till serverdatorns IP-adress. Det gör att varje gång en användare anger en webbadress i sin webbläsares adressfält, så laddas data och information ner från webbplatsens server till dennes dator.

Behöver du hjälp med Webbutveckling?

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 webbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Webbutveckling?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 6 webbyråer och jämför offerter gratis.

Webbutveckling - Hitta en webbyrå idag

Söker du hjälp med Webbutveckling? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna webbyråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer