JavaScript-programmering

Ett modernt skriptspråk för webben

Webbutveckling
JavaCcript programmering för din hemsida

JavaScript programmering utgör grunden för att skapa webbsidor, tillsammans med HTML och CSS. Detta programmeringsspråk förkortas ofta som JS. JavaScript, precis som namnet antyder, är ett skriptspråk vilket innebär att man köra skript-filer. Till skillnad från HTML och CSS kan JavaScript klassificeras som ett programmeringsspråk eftersom det kan utföra riktiga kommandon och köra riktiga funktioner. Skriptspråk såsom JavaScript är designade för att utföra uppgifter i webb-miljöer, exempelvis i webbläsare såsom Google Chrome och Safari.

Vad innebär skriptspråk såsom JavaScript programmering?

Själva källkoden för skriptspråk brukar kallas skript, därav namnet. De senaste åren används dock JavaScript även på serversidan, bland annat genom Node.js. En av de viktiga skillnaderna mellan skriptspråk och andra programmeringsspråk såsom C# är deras prestanda. Skriptspråk är generellt sätt lättare att lära sig, enkla att programmera i och mycket flexbila i sina möjligheter. Idag finns det flera kända ramverk inom JS, exempelvis React, Vue och Angular.

Hitta en duktig webbyrå som kan JavaScript

I Partna kan du beskriva den hjälp du behöver, såsom för en webbsida eller en app, för att sedan få kontakt med duktiga webbyråer, konsulter och digitala byråer som kan behärska JavaScript-programmering.

Jämför webbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 webbyråer gratis.

Behöver du hjälp med JavaScript-programmering?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 webbyråer och jämför offerter gratis.

JavaCcript programmering för din hemsida

Söker du hjälp med JavaScript-programmering? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna webbyråer i Partna.

Få offerter