Social media marknadsföring

Söker du hjälp med marknadsföring i sociala medier?

Digital Marknadsföring
Social media marknadsföring digital byrå

Social media marknadsföring innebär att marknadsföra produkter och tjänster i sociala medier. Att synas på sociala medier är billigt och effektivt när det görs på rätt sätt. Varför ska du satsa på sociala medier? Marknadsföring i sociala medier är en fördel för många startups då det är en lättillgänglig kanal. Sociala medier är ett snabbt och enkelt sätt att få uppmärksamhet för din produkt, webbsida eller e-handel. Det kan också generera en del uppenbara ekonomiska fördelar.

Vilka kanaler finns för Social media marknadsföring?

Det är i stort sett helt gratis om du bara använder ett befintligt nätverk, det vill säga dina följare och fans. Men var någonstans kan du annonsera? Skapa till exempel en Facebook-sida för ditt företag och använd den som ett socialt nätverk för både privatpersoner och företag. Där kan du dela inlägg och händelser för att få uppmärksamhet. LinkedIn är i första hand lämpligt för B2B-marknadsföring. Snapchat och TikTok kan passa för att nå ut till unga människor. Säljer du produkter riktat främst mot konsumenter som söker inspiration, till exempel inom inredning och design kan Pinterest vara en intressant kanal. När du ska välja vilka sociala nätverk du ska marknadsföra dig på är det viktigt att välja kanaler som är relevanta för din målgrupp och som används av potentiella kunder. Glöm inte heller att ha koll på alla viktiga KPI:er, det vill säga nyckeltal för att mäta framgång på sociala medier.

Vilka personer hanterar sociala medier?

Det finns olika typer av yrken vars huvudansvar är att förvalta kundernas (eller sina egna) sociala medier konton. En av de vanligaste rollerna är en så kallad social media manager. För att kunna forma och exekvera strategier, i flera olika kanaler, krävs det att dessa individer både är analytiska och kreativa.

Hitta en marknadsföringsbyrå som kan hjälpa dig

I Partna kan du beskriva ditt uppdrag och få kontakt med digitala marknadsföringsbyråer, frilansare eller reklambyråer redan idag. Slipp leta efter rätt byrå på egen hand – hitta social media experter snabbt, enkelt och träffsäkert i Partna.

Jämför digitala byråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 digitala byråer gratis.

Behöver du hjälp med Social media marknadsföring?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 digitala byråer och jämför offerter gratis.

Social media marknadsföring digital byrå

Söker du hjälp med Social media marknadsföring? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna digitala byråer i Partna.

Få offerter