Design prototyp

Skapa en design prototyp innan du bygger din hemsida

UX design/Research
Design prototyp för app och hemsida

En design prototyp är en slags första version av digital tjänst eller app. Det finns olika typer av designprototyper, ofta delar man in dem i lo-fi och hi-fi design.

Vad innebär en lo-fi prototyp?

Lo-fi prototyper består ofta av snabba skisser på papper eller i ett design-program. De digitala versionerna brukar ofta vara i gråskala och visar enbart de mest kritiska delarna av designen. Det är ett snabbt och enkelt sätt att visa upp dina idéer. Vanligtvis finns det ingen inbyggd funktionalitet utan interaktiviteten sköts av designern eller via klickbara prototyper.

Vad menas med en hi-fi prototyp?

En high fidelity (hi-fi) design prototyp kan ofta misstas för en färdig produkt. Detta eftersom den har en relativt färdigutvecklad “look and feel” som ger en uppfattning om hur den färdiga produkten kommer att fungera. Du kan se, förstå och ibland till och med interagera med hi-fi prototyper.

 

Liksom för den enklare nivån av prototyper återstår fortfarande en hel del utveckling. Här kan man även iterera designen flera gånger innan produkten är redo att lanseras. Iterationer görs ofta efter genomförda användartester för att se om din design fungerar.

Vad använder man en design prototyp till?

Istället för att börja med att bygga ett helt system och lansera det på marknaden bör du validera din idé (proof of concept) med hjälp av en prototyp. Först då vet du om din design attraherar din målgrupp på rätt sätt.

 

Dessutom kan du använda din prototyp i syfte att demonstrera din affärsidé för potentiella investerare, kunder eller intressenter. En prototyp för din app, webbsida eller tjänst kan även fungera som en slags ritning till de utvecklare som ska programmera din digitala produkt.

Hur kan jag få hjälp att göra en design prototyp?

Det är möjligt att skapa en designprototyp på egen hand, men det är en fördel att ta hjälp av en duktig designer. En bra designer förstår sig på användarupplevelser och designprinciper, vilket krävs för att att få ut det mesta av din prototyp. I Partna kan du enkelt jämföra flera designbyråer och ta emot offerter från proffs.

Jämför designbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 designbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Design prototyp?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 designbyråer och jämför offerter gratis.

Design prototyp för app och hemsida

Söker du hjälp med Design prototyp? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna designbyråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer