Användbarhetstestning

Att låta användare testa och utvärdera din digitala tjänst

UX design/Research
Användbarhetstestning

Användartestning, eller användbarhetstester, innebär att låta utvalda människor från din målgrupp utvärdera och testa en prototyp eller klickbar version av din digitala tjänst eller app före lansering. I Partna kan du hitta en designbyrå eller digitalbyrå som kan hjälpa dig med både UX Design och användartestning.

 

För att användare ska vilja använda din lösning måste du tillfredsställa deras behov. Och vem, om inte användaren själv, är expert på vad dessa behov är – baserat på användarnas erfarenheter, tankar och känslor.

Varför ska man göra användbarhetstester?

Via användartestning kan du se hur din lösning eller digitala tjänst används och hur den inte används. Dessa typer av traditionella användbarhetstester kan göras tidigt i ett projekt, helst redan i prototypstadiet. Detta är en stor fördel för att stegvis designa din webbsida eller digitala produkt baserat på feedback från dina potentiella användare. Den slutgiltiga lösningen blir då användarcentrerad eftersom problemen kunde identifieras och åtgärdas innan produkten faktiskt lanserades.

Jämför designbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 designbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Användbarhetstestning?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 designbyråer och jämför offerter gratis.

Användbarhetstestning

Söker du hjälp med Användbarhetstestning? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna designbyråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer