Android apputveckling

Att utveckla appar för operativsystemet Android

Apputveckling
Android apputveckling kostnad

Apputveckling för Android innebär att utveckla applikationer för smartphones och surfplattor enbart för operativsystemet Android. Detta skiljer sig från hybrid-apputveckling som innebär att utveckla en app som fungerar både till iPhone (iOS) och Android. De flesta Android-appar använder programmeringsspråket Java eller Kotlin och publiceras på marknadsplatsen Google Play Store.

Varför ska jag bygga en app?

Fördelarna med att göra en app istället för en hemsida är såklart många. Du kan exempelvis skicka push notifikationer, gällande erbjudanden och händelser, via appen som dina användare ser i sin smartphone. Dessutom kan du dra nytta av mobilernas alla inbyggda funktioner såsom kamera, ljudinspelning, platsåtkomst (GPS) och media.

 

En ytterligare fördel är att din app listas i app butiker och blir synlig för tusentals människor som söker efter olika appar. Glöm inte heller att du enkelt kan ta betalt för din app i ögonblicket då dina kunder laddar ner den.

Hur ska jag tänka apputveckling?

Värt att notera är att det finns väldigt många appar på marknaden som egentligen inte fyller någon funktion. Det absolut viktigaste är att din app idé löser ett faktiskt problem. För annars kan det finnas en risk med att investera i apputveckling.

 

Om du har genomfört research och tycker att din idé är unik bör du överväga att signa ett sekretessavtal med din apputvecklare. Sedan behöver man inte alltid återuppfinna hjulet. En smart app-idé bör givetvis ha en fungerande affärsmodell men kan i praktiken vara en kombination av redan existerande appar.

 

Men det är även klokt att börja tänka minimalistiskt och skapa en första enklare version av din app. Denna version bör endast erbjuda funktionalitet som är absolut nödvändig för lansering på marknaden. Men börja med problemet som din app ska lösa, så kommer apputvecklingen gå mycket lättare därefter.

Vad kostar apputveckling och hur kan jag ta reda på det?

Du kanske undrar vad det kostar att utveckla en app för Android? Eller så kanske du funderar över hur lång tid din apputveckling tar från idé till färdig produkt? Vad din kostnad blir för att bygga en app beror på hur mycket funktioner du vill ha. Men viktigt att veta är att appar i princip alltid kräver mer resurser än att exempelvis bygga en hemsida.

 

Genom att lägga ut ditt uppdrag gratis på Partna kan du jämföra flera digitala byråer och apputvecklare, innan du bestämmer dig för att komma igång med din app.

Jämför apputvecklare och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 apputvecklare gratis.

Behöver du hjälp med Android apputveckling?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 apputvecklare och jämför offerter gratis.

Android apputveckling kostnad

Söker du hjälp med Android apputveckling? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna apputvecklare i Partna.

Få offerter