Support / Hitta leverantörer

Vad kan jag räkna med för kostnad för en ny hemsida?

Många ställer sig frågan gällande vilken kostnad en ny hemsida kommer att innebära. Det finns inget enkelt svar på denna fråga utan priset varierar kraftigt beroende på flera faktorer. Exempelvis webbplatsens storlek och komplexitet, vilken typ av hemsida du behöver (såsom e-handel, blogg eller företagssida), vilka funktioner som krävs och hur mycket du själv vill kunna anpassa hemsidan. Vilka resurser som behövs för design och webbutveckling samt vilken erfarenhet webbyrån har spelar också stor roll.

 

Generellt sett kan en enkel, grundläggande hemsida kosta mellan 5000 och 50 000 kronor, medan en mer komplex webbplats med avancerade funktioner och anpassad design kan kosta betydligt mer. Dessutom tillkommer nästan alltid löpande underhåll och uppdateringar av hemsidan vilket medför ytterligare kostnader.

 

Se din kostnad för en ny hemsida som en investering

 

Det är dock viktigt att se på själva kostnaden som en investering som på sikt gör dig en ökad digital närvaro. Är hemsidan byggd på så vis att den tillgodoser ditt företags affärsmodell så kommer du troligtvis anskaffa fler kunder, intressenter och generera ökad direkt försäljning därifrån.

 

Det är även viktigt att ta hänsyn till din budget och dina affärsmål för att förstå vilken kostnad en ny hemsida faktiskt innebär. När du jämför olika webbyråer i Partna är det viktigt att ställa rätt frågor till dem för att få en mer exakt uppskattning.

Fick du svar på det du ville ha?

Behöver du hjälp med något digitalt?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 6 digitala byråer och jämför offerter gratis.