Meny design för restaurang

Designa menyer för restauranger

Grafisk design
Meny design för restaurang

Söker du någon som kan hjälpa dig att ta fram en meny design till din restaurang? I Partna kan du hitta en grafisk designer, designbyrå eller frilansare som vet hur man designar en smakfull restaurang meny. Beskriv bara vad du behöver hjälp med här och få svar från matchande designbyråer direkt.

Varför behöver jag en attraktiv meny design?

Alla restauranger behöver en riktigt snygg meny design för att kunna attrahera gäster idag. Oavsett om du ska designa en digital restaurangmeny eller en meny i tryckt format så behöver den se ut på ett visst sätt.

 

Dels behöver designen ha en god struktur så att det blir enkelt för gästerna att skanna igenom listan och hitta den rätt som passar deras tycke och smak. Du bör även överväga vilket format menyn ska vara tryckt i. Foldrar som exempelvis har flera avsnitt är enkla att vika ihop och tar minimalt med plats.

Vad innebär menu psychology?

Oavsett om du driver en sushi restaurang, fine dining eller pizzeria måste din meny kunna vägleda kunderna att snabbt fatta beslut och beställa. Menypsykologi, eller “menu psychology” som det heter på engelska, är olika principer som används i formgivningen av din restaurangmeny för att påverka hur gästerna spenderar. Ett av de viktigaste målen här är besökaren ska lägga en beställning snabbt utan att fundera alltför mycket på priset. Här nedan kan du läsa några saker att tänka på inom menypsykologi:

  • Begränsa antalet rätter per kategori. För många maträtter och för mycket information gör det svårt för kunden att välja.
  • Skapa överraskningsmoment genom att exempelvis presentera en separat meny för desserter efter att kunden har ätit huvudrätten. Dela helt enkelt in restaurangupplevelsen i flera etapper.
  • Framkalla en känsla av nostalgi eller skapa en personlig touch genom att använda ord som påminner kunden om ett fint kulinariskt minne. Exempel här är “Mormors hemlagade köttbullar” eller “Skärgårds-strömming med potatis och dill”.
  • Lägg in några dyra rätter i menyn. Detta får dina övriga rätter att framstå som billigare när kunden gör en jämförelse på egen hand.
  • Använd färger som skapar tydliga associationer. Exempelvis nyanser av blått för skaldjur och grönt för vegetariska rätter.

Att tänka på för din menydesign

Det kan också vara värt att se över hur din meny design kan uppmuntra gästerna att beställa tillval eller dryck, det vill säga att man tar höjd för potentiell merförsäljning. Den designbyrå som du väljer kan också säkerställa att det finns en god typografisk kontrast, att det finns ikoner och att färgerna används på ett sätt som vägleder gästerna.

Jämför designbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 designbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Meny design för restaurang?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 designbyråer och jämför offerter gratis.

Meny design för restaurang

Söker du hjälp med Meny design för restaurang? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna designbyråer i Partna.

Få offerter