Videoredigering

Söker du en filmbyrå som kan redigera video?

Video och Fotografering
redigera video

Videoredigering innebär att redigera en video genom att arbeta med bildrutor, så kallade “frames”, tagna med en videokamera eller att klippa ihop olika filmklipp digitalt. Man ändrar exempelvis platsen för olika klipp och scener i en tidslinje, eller lägger till berättarröst och passande musik. Redigering är en viktig del i processen för att forma det inspelade materialet till en helhet eller en story.

Redigera video – då som nu

Att redigera video förr i tiden innebar att använda stora redigeringsbord och bandspelare, och var dessutom mycket ovanligt att göra hemma vid skrivbordet. Utvecklingen av digital videoproduktion har dock gjort videoredigering enkel, smidig och snabb för alla som vill lära sig. Det har exempelvis blivit billigare att använda animering i filmer. Man kan även lagra videomaterial i molnet och det är enkelt att hantera råmaterial, oavsett om det är från en mobilkamera eller en filmkamera.

Kan jag redigera film själv?

I grunden är det ganska enkelt att lära sig redigera video. Det finns hundratals program för videoredigering att välja bland beroende på tycke och smak. Men för att du ska få ut det mesta av din videoproduktion krävs oftast kunskap inom en rad olika områden. Erfarna videobyråer kan använda sig av visuella specialeffekter för att skapa sekvenser som annars inte går att uppnå under själva filmningen.

 

Olika klipptekniker och hur man använder färgkorrigering spelar också en stor roll för det slutgiltiga resultatet. För att hantera ljudspåren i videon krävs även kunskap inom ljud- och musikproduktion. Alla dessa arbetsmoment, som sker efter filmningen är klar, är alltså mycket viktiga och kallas ofta för postproduktion.

Hur hittar jag rätt videobyrå?

Idag finns det många erfarna produktionsbolag i Sverige som kan redigera just din video. I Partna kan du enkelt jämföra och få offerter från produktionsbolag om du behöver hjälp med en video till ditt företag. Slipp leta bland hundratals byråer online, låt dem helt enkelt komma till dig istället.

Jämför digitala byråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 digitala byråer gratis.

Behöver du hjälp med Videoredigering?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 digitala byråer och jämför offerter gratis.

redigera video

Söker du hjälp med Videoredigering? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna digitala byråer i Partna.

Få offerter