Animering och animationer

Animerade filmer i 2D eller 3D

Video och Fotografering
Animationer och animering

Animation eller animering är en process för att framställa sekvenser av 2D eller 3D-bilder i en snabb följd i syfte att skapa rörliga bilder, det vill säga animerade filmer. Animering är en tidskrävande process som kräver tålamod, noggrannhet och ett riktigt skarpt detaljöga. Ibland kallar man även animationer för motion graphics.

Vilka sorts animering videos finns det?

Har du ett företag och vill skapa en animerad video för din produkter eller dina tjänster? Då finns det flera olika typer av filmer där animering som metod kan passa väldigt bra:

 

  • Informationsfilm används för att informera dina kunder eller en viss målgrupp om ett visst ämnesområde.
  • Explainer video eller produktvideo används för att förklara en produkt eller tjänst på ett enkelt sätt. Är din produkt ganska komplex att förklara är animerade explainer videos rätt val.
  • Reklamfilm eller kampanjfilmer är oftast korta och används för att marknadsföra nya tjänster eller kampanjer som ska lanseras.
  • Instruktionsfilm är en typ av pedagogisk video som i utbildningssyfte förklarar hur något ska användas, steg för steg.
  • Företagsfilm är egentligen samma sak som en explainer video, men har som syfte att presentera ditt företag och vad ni gör i er verksamhet.

Är det värt att skapa animerad film?

Undrar du kanske om det är värt att investera i animering för ditt företag? Då har vi goda nyheter. Video som format är som bekant mer engagerande än stillbilder och bör kunna ge dig fler kundförfrågningar. När videon väl är skapad kan du dessutom dela den i alla sociala medier och återanvända den i många sammanhang.

Hur hittar jag en animationsbyrå?

Behöver du en explainer video för att på ett enkelt sätt presentera ditt företag för besökare och kunder? Eller kanske behöver du skapa en animerad film för att visa upp en ny produkt som ska lanseras på marknaden?

 

Då kan du ta hjälp av animatörer, produktionsbolag eller duktiga designbyråer via Partna, för att ta reda på vad det kostar att skapa en animerad video.

Behöver du hjälp med Animering och animationer?

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 digitala byråer gratis.

Behöver du hjälp med Animering och animationer?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 6 digitala byråer och jämför offerter gratis.

Animationer och animering

Söker du hjälp med Animering och animationer? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna digitala byråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer