Logotyp design

Behöver du hjälp med en snygg logotyp design?

Grafisk design
Logotyp design offert

En attraktiv logotyp design är en viktig del av ditt företags varumärke och varumärkesidentitet. Din logga kommer synas i många sammanhang, så det gäller att designa loggor som ett proffs. Men vad är det egentligen som gör företag så framgångsrika med sina visuella profiler och deras logotyper i synnerhet?

 

Logotyper finns i många former och varianter och det finns många metoder för att lyckas. Men många tror att det handlar om att börja skissa på en design som passar just din smak och din vision. Sedan gäller det att använda rätt mjukvara för att designa en anpassad logotyp såsom exempelvis Adobe Illustrator.

Vad innebär en bra logotyp design?

Emellertid är det viktigt att veta är att det finns minst två aspekter att hålla reda på. För det första behöver man göra en grundläggande analys av hur din marknad ser på företaget som helhet.

 

Hur uppfattar kunder ditt företag och hur bör de uppfatta ditt varumärke? Sedan handlar det om designprinciper – det vill säga att man som designer eller designbyrå håller sig till en beprövad designteori.

Logotyp design exempel

Sedan bör du med fördel se till att din logotyp skapas i flera varianter för att kunna användas i olika sammanhang. Här följer några exempel:

  • En variant av din logga i färg
  • Din logotyp i svartvitt eller i gråskala
  • En logotyp som en kvadratisk ikon som kan användas i små utrymmen på webben och för tryck (även kallat brand mark)
  • En vertikal och en horisontell version

Vad kostar det att designa en logotyp?

Beroende på vilka krav du ställer på din logotyp så kan förvänta dig olika pris på din logotyp design. En enklare professionell logotyp kan kosta ett par tusenlappar medan en unik logo design kan kräva en budget på tiotusentals kronor.

 

Har du stora ambitioner för ditt företag bör du investera i en unik logotyp som känns mångsidig och representabel för ditt brand redan från början. Annars kan det bli tidskrävande att byta loggan i ett senare skeded när ditt företag vuxit.

Hitta en designbyrå som kan skapa din logga

I Partna kan du hitta en designbyrå eller en grafisk designer som kan designa din logotyp från grunden. Allt du behöver göra är att beskriva ditt projekt här, sedan kan du samla in offerter från några av de bästa byråerna i Sverige. Så nöj dig inte med en grundläggande logga, ta hjälp av experter som vet hur man skapar logotyper och hur de ska designas på ett professionellt sätt.

Jämför designbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 designbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Logotyp design?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 designbyråer och jämför offerter gratis.

Logotyp design offert

Söker du hjälp med Logotyp design? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna designbyråer i Partna.

Få offerter