Java programmering

Programmeringsspråk för webb, mobilappar och datorprogram

Mjukvaruutveckling
Java programmering

Java programmering är ett allmänt programspråk utvecklat av Sun Microsystems (numera ägt av Oracle Corporation) i mitten av 1900-talet. Språket är konstruerat för att vara plattformsoberoende. Detta innebär att Java-koden kan köras på alla plattformar som stöder Java utan att behöva kompileras på nytt. Det är dock viktigt att inte förväxla Java med JavaScript, som är ett språk för webbläsare.

Varför använda Java för programmering?

Java är ett populärt språk för utveckling av webb-, mobil, skrivbordsprogram, företagsprogram och spel. Detta programmeringsspråk tillhandahåller ett stort antal bibliotek och verktyg för olika uppgifter. Några exempel på detta är nätverksprogrammering, databasåtkomst och utformning av användargränssnitt, vilket gör det till ett mångsidigt språk för många användningsområden.

Att programmera i Java

En av de viktigaste funktionerna inom Java programmering är dess säkerhetsmodell. Denna gör det möjligt för utvecklare att skriva kod som är mindre känslig för säkerhetsmässiga sårbarheter och exploateringar. Dessutom tillhandahåller Java en virtuell maskin (JVM) som kan exekvera Java-bytecode på alla plattformar som stöder JVM, vilket gör att utvecklare kan skriva kod en gång och köra den på alla plattformar.

Söker du en programmerare som kan Java?

I Partna kan du hitta duktiga Java programmerare, frilansande programmerare och webbyråer som kan hjälpa dig med ditt projekt. Beskriv ditt behov här och jämföra tjänsteföretag kostnadsfritt.

Jämför webbyråer och samla in offerter

Beskriv ditt projekt, få offerter från upp till 6 webbyråer gratis.

Behöver du hjälp med Java programmering?

Beskriv ditt projekt i Partna, få svar från upp till 5 webbyråer och jämför offerter gratis.

Java programmering

Söker du hjälp med Java programmering? Beskriv ditt behov, få svar från erfarna webbyråer i Partna.

Få offerter

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer