Skapa konto och få fler frilans uppdrag

Artiklar / Frilansa

Få fler uppdrag som frilansande programmerare och webbutvecklare

author

Isabella M 2024-03-27 08:20:45

Är du en frilansande programmerare eller duktig på webbutveckling och letar efter nya sätt att öka din inkomst inom freelancing? Eller kanske är du redan engagerad i frilansarbete och söker fler uppdrag? I så fall kan Partna vara den perfekta plattformen för dig.

Skapa konto och få fler frilans uppdrag

Varför ska jag börja med freelancing?

Att frilansa är ett yrke med bra betalt och stor framtida potential. Det finns många anledningar till varför man ska börja med freelancing, bland annat att du får bestämma ditt eget schema. Du kan jobba de tider som passar dig bäst, så länge projektet blir klart i tid och dina arbetsgivare blir nöjda. Det ger dig också möjligheten och friheten att inte behöva jobba från en specifik plats. Kontorsmiljön är inte för alla, och frilansare har ofta möjligheten att välja varifrån de vill bruka sin verksamhet. 

Om du inte redan börjat med freelancing än är detta en perfekt tidpunkt att starta. Som vi ser erbjuder jobbet en mycket stor frihet och även många möjligheter. Du kan jobba som frilansare på heltid eller på deltid som extrajobb. Oavsett vad du väljer finns det potential att tjäna mer pengar.

Flexibilitet och fördelar med frilans 

Naturligtvis kommer detta bero på flera faktorer, inklusive din kompetensnivå, förmågan att förhandla om ditt värde och antal timmar du är villig att lägga ner varje månad. Men möjligheten att bestämma din tim- eller projektbaserade lön ger dig betydligt större flexibilitet jämfört med ett traditionellt jobb. Där är lönen fast och det enda sättet att öka din inkomst är genom att arbeta övertid. 

Frilansande programmerare har också fler möjligheter till snabb professionell tillväxt. Arbetet med olika projekt för flera kunder gör det enklare att lära sig nya teknologier och plattformar, samt att hålla sina färdigheter relevanta för marknaden. 

Frilansande programmerare uppdrag

Svårt att hitta uppdrag som frilansande programmerare

Men att vara frilansare är inte alltid en dans på rosor. En nackdel med jobbet är bristen på ekonomisk säkerhet. Det finns ingen garanti på en fast månadsinkomst eftersom du endast får betalt för det arbete du utför. Om du har haft en månad med låg produktivitet eller få uppdrag kan detta påverka din ekonomi negativt. Din verkliga inkomst kan då också bli mindre än ett vanligt heltidsjobb. 

Ofta är det inte så att man väljer att ha en lågproduktiv månad. Det är svårt att hitta uppdrag, speciellt när man precis har börjat frilansa. Samtidigt är det nästan ännu svårare att förhandla om sina tjänster med kunder, även när man har frilansat ett tag. Denna svåra förhandling kan leda till att man sänker sina priser för att vara konkurrenskraftiga på marknaden vilket i sin tur leder till mindre inkomst och mer jobb. Med tidens gång kommer du förstå hur du ska sälja in dina tjänster så att du kan fakturera rimliga belopp för ditt arbete. Jobba hårt och ha tålamod!

Hur hittar jag uppdrag som frilansande programmerare?

Som vi konstaterat är det svårt att hitta uppdrag som frilansare, även om det finns ett stort behov inom webbutveckling och programmering. Därför kan det vara smart att använda sig av en uppdragsförmedlare som hjälper dig att komma igång. Hos oss på Partna kan du ansluta dig gratis och få in nya projekt på kort tid. Du betalar antingen enbart för de uppdrag du besvarar (Pay as you go) eller ökar dina chanser att vinna uppdrag med vår Standard prenumeration.

Vi är en digital tjänst vars primära mål är att föra samman olika parter inom IT och digitala tjänster samt förenkla sättet som ni tillsammans planerar och genomför projekt. Vi vill att det ska vara tryggt och enkelt.

För att besvara uppdrag behöver du först signa upp dig på Partnas hemsida. Detta gör du genom att först skapa en profil där du registrerar ett konto och fyller i den typ av uppdrag du är intresserad av. Med hjälp av avancerad teknologi matchas sedan din profil med uppdrag som passar just dig och din expertis.

Via marknadsplatsen får du sedan en överblick av de matchade uppdragsgivare. Plattformen ger dig en helhetssyn över hela processen och möjlighet att bjuda in andra användare för samarbete via “Affärsrelationer”. 

Använd Partna för en enkel och smart affär

Det kan vara svårt och tidskrävande att hitta arbete inom denna bransch. Genom att använda dig av Partna underlättar du för dig själv och säkrar chanserna att få uppdrag. Dessutom är några av de vanligaste typerna av uppdrag i vår plattform just webbutveckling, webbdesign och e-handel. Det är säkert eftersom alla företag i Partna genomgår en bakgrundskontroll och verifieras med bland annat BankID för att säkerställa att företaget är tillförlitligt. I vår tjänst kan du dessutom skapa smarta digitala offerter som du kan dela med dina potentiella kunder. 

Med hjälp av Partna kan du snart, tillsammans med uppdragsgivare, skapa enkla digitala avtal för e-signering. Denna tjänst är vid dagens datum under pågående utveckling. Avtalen är utformade genom färdiga mallar för att minska risken för missförstånd. De avtal som skapas i Partnas digitala verktyg har också en hög juridisk korrekthet och genom funktioner som exempelvis “förslag på klausuler” sparar du tid. Avtalen lagras sedan i Partna där man loggar in med BankID för att nå dem. E-signeringen sker sedan enkelt med BankID och när alla har skrivit under får du en bekräftelse på mailen. 

Allt detta för att du som frilansare ska känna dig trygg.

Kom igång med Partna idag

Är du en frilansande programmerare eller webbutvecklare och vill ha fler uppdrag? Kom igång med Partna idag och bli en del av framtidens mötesplats för enkla, trygga och rättvisa frilans-gig. Skapa ett konto gratis och börja utforska vilka uppdrag som finns på marknadsplatsen.

Skapa konto och få fler frilans uppdrag