Jämför offerter för ditt projekt gratis

Artiklar / Frilansa

Därför är Partna ett tryggt val för dig som IT-konsult och frilansare

author

Anna 2022-09-15 15:28:00

Frilansande ska vara enkelt, smart och roligt – Partna vill också att det ska vara tryggt. Så, vad innebär egentligen trygghet som frilansare? I denna artikel får du läsa mer om hur Partna kan hjälpa dig som jobbar inom frilans it konsult.

Jämför offerter för ditt projekt gratis

Eget företagande och frilansande blir ett alltmer populärt sätt att organisera arbetet som frilans IT-konsult. Idag motsvarar ungefär 9 procent av svenskarna egenföretagare och antalet företag har ökat under de senaste åren, visar statistik från SCB.

De flesta av dessa företag är enmansföretag och många har, efter pandemin, fått mersmak på det flexibla livet som frilansande.

Frihet i kombination med trygghet är helt enkelt ett förhållningssätt som tilltalar många. Möjligheten att kunna jobba varsomhelst och på sina egna villkor har flera fördelar, men kan också innebära en känsla av osäkerhet.

Frilansande ska vara enkelt, smart och roligt – men Partna vill också att det ska vara tryggt. Så, vad innebär egentligen trygghet som frilansare? Går det att jobba både enkelt, tryggt och rättvist? Partna är en tjänst som gör det möjligt för dig, som frilans it konsult, att arbeta smidigt och känna dig trygg på samma gång!

Hitta uppdrag 

Partna är en digital tjänst vars primära mål är att föra samman olika parter inom IT-branschen och förenkla sättet som de tillsammans planerar och genomför verksamhet.

Det blir helt enkelt lättare för dig som IT-konsult att hitta rätt uppdrag! Uppdrag som är trygga och smidiga att hantera med hjälp av Partnas digitala lösningar. 

För att hitta uppdrag behöver du skapa en profil i Partna, det gör du genom att registrera ett konto och sedan lista de uppdrag som du är intresserad av. Med hjälp av AI teknologi matchas sedan din profil med uppdrag som passar just dig.

Via marknadsplatsen får du en överblick av de uppdragsgivare som matchats med din profil, därefter kan du använda de digitala verktygen för att skapa smarta offerter som sedan delas med uppdragsgivaren. 

Partna ger dig som IT-konsult en helhetssyn över hela säljprocessen och plattformen ger dig möjlighet att följa de uppdrag som du är inblandad i. Du kan också bjuda in andra användare till tjänsten via funktionen Affärsrelationer. Där kan du partna med andra som kan samarbeta med dig i något av dina uppdrag. 

IT konsult sverige 2022

Det är enkelt och pålitligt att partna!  

I IT-branschen ingår ett stort antal företag som alla bidrar till Sveriges tillväxt, fler arbetsmöjligheter och en arbetsmarknad som ständigt utvecklas. Som konsult och frilansare i denna bransch kan det därför vara både tidskrävande och kännas osäkert att hitta arbete. Genom att använda Partna kan du som konsult känna dig säker. 

Partna hjälper dig att hitta trygga uppdragsgivare. Detta börjar redan när du skapar en uppdragsprofil och partnar med lämpliga uppdragsgivare. Vi genomför en bakgrundskontroll och verifierar alla företag som publicerar uppdrag med BankID. Detta säkerställer företagens tillförlitlighet.

Partnas medarbetare genomför sedan manuell granskning av alla uppdrag som publiceras.Genom denna granskning kan Partna garantera att uppdragen håller hög kvalitet och att informationen är korrekt.

Säkra avtal 

Trygga och säkra avtal krävs för att du som frilansare ska kunna arbeta säkert.

Med hjälp av Partna kan du som IT-konsult, tillsammans med uppdragsgivare, skapa enkla digitala avtal som passar er. Avtalen är utformade genom färdiga mallar och villkor, för att minska risken för missförstånd och maximera kund- och leverantörssekretessen.

Avtalen som skapas i Partnas digitala verktyg är juridiskt korrekta. Genom exempelvis funktioner som förslag på klausuler sparar du även tid. Avtalen lagras sedan i Partna, och du måste logga in med BankID för att få tillgång till dem.

Allt för att du som frilansare ska känna att processen är enkel, snabb och trygg. 

När en överenskommelse är färdigställd mailas den via Scrive, med möjlighet att ställa in automatiska påminnelser till osignerade parter efter en viss tidsperiod.

E-signeringen sker enkelt och säkert med BankID. När alla har skrivit under får du en bekräftelse.

Signera avtal digitalt IT konsult

Partna gör det enkelt 

Är du IT-konsult och har, likt många andra, fått mersmak av det flexibla livet som frilansare? Kom igång och partna idag! Bli en del av framtidens mötesplats för enkla, trygga och rättvisa affärer.

Jämför offerter för ditt projekt gratis