Hur ser framtid ut för techbranschen? Hämta e-bok gratis.

Signa upp på vårt nyhetsbrev och hämta hem e-boken kostnadsfritt.

Techbranschen tillväxt statistik

Artiklar / Frilansa

Därför är Partna ett tryggt val för dig som IT-konsult och frilansare

author

Anna 2022-09-15 15:28:00

Eget företagande och frilansande blir ett alltmer populärt sätt att organisera arbetet som IT-konsult. Idag motsvarar ungefär 9 procent av svenskarna egenföretagare och antalet företag har ökat under de senaste åren, visar statistik från SCB.

Eget företagande och frilansande blir ett alltmer populärt sätt att organisera arbetet som IT-konsult. Idag motsvarar ungefär 9 procent av svenskarna egenföretagare och antalet företag har ökat under de senaste åren, visar statistik från SCB.

De flesta av dessa företag är enmansföretag och många har, efter pandemin, fått mersmak på det flexibla livet som frilansande.

Frihet i kombination med trygghet är helt enkelt ett förhållningssätt som tilltalar många. Att kunna jobba varsomhelst och på sina egna villkor har flera fördelar, men det kan också innebära en viss känsla av osäkerhet.

Frilansande ska vara enkelt, smart och roligt – men Partna vill också att det ska vara tryggt. Men vad innebär egentligen trygghet som frilansare? Går det att jobba både enkelt, tryggt och rättvist? Partna är en tjänst som gör det möjligt för dig, som frilansare eller konsult, att arbeta smidigt och känna dig trygg på samma gång!

Hitta uppdrag 

Partna är en digital tjänst vars primära mål är att föra samman olika parter inom IT-branschen och förenkla sättet som de tillsammans planerar och genomför verksamhet.

Det blir helt enkelt lättare för dig som IT-konsult att hitta rätt uppdrag! Uppdrag som är trygga och smidiga att hantera med hjälp av Partnas digitala lösningar. 

För att hitta uppdrag behöver du skapa en profil i Partna, det gör du genom att registrera ett konto och sedan lista de uppdrag som du är intresserad av. Med hjälp av AI teknologi matchas sedan din profil med uppdrag som passar just dig.

Via marknadsplatsen får du en överblick av de uppdragsgivare som matchats med din profil, därefter kan du använda de digitala verktygen för att skapa smarta offerter som sedan delas med uppdragsgivaren. 

Partna ger dig som IT-konsult en helhetssyn över hela säljprocessen och plattformen ger dig möjlighet att följa de uppdrag som du är inblandad i. Du kan också bjuda in andra användare till tjänsten via funktionen Affärsrelationer, där kan du partna med andra som kan samarbeta med dig i något av dina uppdrag. 

IT konsult sverige 2022

Det är enkelt och pålitligt att partna!  

I IT-branschen ingår ett stort antal företag som alla bidrar till Sveriges tillväxt, fler arbetsmöjligheter och en arbetsmarknad som ständigt utvecklas. Som konsult och frilansare i denna bransch kan det därför vara både tidskrävande och kännas osäkert att hitta arbete. Genom att använda Partna kan du som konsult känna dig säker. 

Partna hjälper dig att hitta trygga uppdragsgivare. Det börjar redan när du skapar en uppdragsprofil och partnar med lämpliga uppdragsgivare. Alla företag som publicerar uppdrag i Partna genomgår en bakgrundskontroll och verifieras med BankID, för att säkerställa att företaget är tillförlitligt.

Samtliga uppdrag som publiceras genomgår också en manuell granskning av Partnas medarbetare, genom detta kan Partna garantera att uppdraget håller hög kvalitet och att informationen stämmer. 

Säkra avtal 

För att arbeta tryggt och säkert som frilansare krävs trygga avtal.

Med hjälp av Partna kan du som IT-konsult, tillsammans med uppdragsgivare, skapa enkla digitala avtal som passar er. Avtalen är utformade genom färdiga mallar och villkor, för att minska risken för missförstånd och maximera kund- och leverantörssekretessen.

De avtal som skapas i Partnas digitala verktyg har en hög juridisk korrekthet och genom exempelvis funktioner som förslag på klausuler sparar du tid. Avtalen lagras sedan i Partna och det krävs inlogg med BankID för att nå dem.

Allt för att du som frilansare ska känna att processen är enkel, snabb och trygg. 

När en överenskommelse är färdigställd mailas den via Scrive, med möjlighet att ställa in automatiska påminnelser till osignerade parter efter en viss tidsperiod.

E-signeringen sker enkelt och säkert med BankID. När alla har skrivit under får du en bekräftelse.

Signera avtal digitalt IT konsult

Partna gör det enkelt 

Är du IT-konsult och har, likt många andra, fått mersmak av det flexibla livet som frilansare? Kom igång och partna idag! Bli en del av framtidens mötesplats för enkla, trygga och rättvisa affärer.

Jämför offerter för ditt projekt gratis

Kakor 🍪

Vi använder cookies ("kakor") för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt samt för att analysera hur vi kan förbättra hemsidan.

Läs mer